Bemutatkozás

A Fertőmenti Utánpótlás Sportegyesületet 2013-ban hoztuk létre azzal a céllal, hogy a Sopron tágabb értelemben vett agglomerációjában élő gyermekek részére minőségi sportolási lehetőséget teremtsünk. 2015-től kezdődően szoros együttműködésben tevékenykedünk Sopronkövesd Önkormányzatával és a Sopronkövesd LC-vel. Ennek eredményeként képzésünk erre a településre helyezte a hangsúlyt, de a helyieken kívül nagylózsi, nagycenki, lövői, peresztegi, újkéri és egyházasfalui gyermekek is sportolnak egyesületünknél összesen hetvenen, lányok és fiúk egyaránt.

2018. májusától egyesületünk nevét is megváltoztattuk: Sopronkövesdi Tehetségfejlesztő Központra, (STFK).

Helyünk a labdarúgás világában

A jelenleg betöltött szerepünk kettős; egyrészt fel kell kutatnunk és képeznünk a kiemelten tehetséges gyermekeket az alközpont – esetünkben: SC Sopron – korosztályos csapatai részére, másrészt társaik részére biztosítjuk a képességeiknek megfelelő fejlődés, a közösségi lét és a sikerélmények lehetőségét.

Eddigi tevékenységünk sikeresnek mondható: jelenleg 9 olyan gyermek vállal szerepet az SC Sopron eredményeiben, aki egyesületünk keretein belül tanulta a labdarúgás alapjait és saját csapatainkban szereplő játékosaink is folyamatos sikereket érnek el mérkőzéseiken, tornáikon, bajnokságaikban. Egy volt játékosunk jelenleg már a Győri ETO FC csapatánál vesz részt az akadémiai előkészítő programban 11 évesen.

  •  

támogatóink