Szülőknek

Gyermeked ezt kéri tőled!

 

Kedves Anya és Apa!

Köszönöm, hogy beírattatok focizni! Az edző néniktől és bácsiktól nagyon sok mindent tanulok, és még többet fogok a jövőben. Ahhoz azonban, hogy képzésem, oktatásom, nevelésem hatékony legyen, nagyon sok segítséget kell adnotok. Az alábbiakban olvashatjátok a legfontosabb tudnivalókat, amikkel segíteni tudtok nekem:

 1. Hordjatok rendszeresen edzésre, mérkőzésekre! Ne találjatok ki és ne támogassátok az általam mondott kifogásokat! Életem legfontosabb része a rendszeresség. Ha a sportban kiskapukat biztosítotok számomra, azzal igazoljátok a kifogások létjogosultságát más területen is, pl.: az iskolában.
 2. Ne büntessetek azzal, hogy nem engedtek sportolni! Ha az edzésen szabálytalankodok, vagy helytelenül viselkedem amiatt sem tiltotok el az iskolától. Az edzés nem a tanulás ellensége, hanem a segítője!
 3. Ha gond van a tanulmányaimmal, magatartásommal azt jelezzétek az edzőmnek, hogy segíteni tudjon nektek a helyes irányba terelni engem!
 4. Bátorítsatok, dicsérjetek, támogassatok! Mindig keressétek meg azt az elemet, amit jól csináltam és azt emeljétek ki!
 5. Ne mondjatok nekem valótlanságot! Nem igaz hogy én vagyok a legügyesebb gyerek a világon és az sem, hogy én vagyok a legkevésbé ügyes! Segítsetek az énképem helyes kialakításában, de tegyétek ezt támogatólag! Ne kritizáljatok, de a hibáim javításában segítsetek, hiszen mindenki hibázik: még ti is!
 6. Tanítsatok meg tisztelni a játékostársaimat, az edzőket és a játékvezetőket is! Mutassatok példát!
 7. Ha valamiben nem értetek egyet az edzőmmel azt edzés és mérkőzés után négyszemközt kérdezzétek meg tőle!
 8. Az edzéseken és mérkőzéseken legyetek nézők és ne szurkolók! A túlzott figyelmetek elvonja az én figyelmemet a játékról! Ne adjatok utasításokat, mert nem tudjátok mit kért tőlem az edzőm! Lehet, hogy – a jó szándékotok ellenére is – mást mondtok, vagy kiabáltok és ezzel elbizonytalanítotok!
 9. Mérkőzés vagy edzés előtt csak olyat mondjatok nekem, amit előtte az edzőmmel megbeszéltetek! A legjobb szándékotok ellenére is előfordulhat, hogy lelki terhet raktok rám és emiatt rosszabbul fogok teljesíteni! Tudom hogy értem izgultok, de ez átragad rám is…
 10. Ne felejtsétek el, hogy nem az számít hogy ma hogyan teljesítünk egy tornán vagy bajnokságban! Csak az számít, hogy felnőtt korunkra milyen játékosokká, milyen emberekké válunk!
 •  

támogatóink